søndag 28. september 2014

DT My Besties Norway Challenge #26 Distress! Tear or Smear

With a big hot delicious cup of tea, I wish you a great Sunday :-) 
We are ready with another challenge at My Besties Norway!

The theme is:

Distress! Ink or Tear
Distress! Sverte eller Rive

My contribution is a  Front Step CHRISTMAS card  :-)




Digi Stamp: Img 392 Winter from My Bestie colored with Distress Markers and watercolor pencils.
Paper: White cardboard and thick photocopy paper - embossed with 
Spellbinder pine embossingplate. Dies: Tim Holzt, Spellbinders and Memory Box. 
Text stamp: Kort & Godt and Pine cone stamp from Panduro - heat embossed with gold.
Sparkle and Liquid Pearls: Ranger. Snow Writer from Art Deco. 
Gold lace and pearls and 3D glue dots.


SPONSOR is My Besties designed by Sherri Baldy

 photo TOPTWO_zpsb894e86b.png

I`m joining these Challenges:
Christmas Card Challenges: anything goes
Crafting When We Can: No designer Papers
My Perfect Life: Christmas
52 Christmas Christmas Card Throwdown: Diamonds & Pearls
Crafting at the weekend: anything goes
Hiding in my craftroom: any holiday

Can`t wait to see what YOU make :-)
Lovely thoughts from

lørdag 27. september 2014

mandag 22. september 2014

Drikker du sukkerfri brus, men går IKKE ned i vekt???

Drikker du sukkerfri brus, men går IKKE ned i vekt??? Her er forklaringen!
Klikk på Google Translate i sidebaren hvis du ønsker å oversette :-)




For a while now, scientists have been gathering compelling evidence that the artificial sweeteners found in diet soda and a slew of processed foods sometimes do the exact opposite of what they’re supposed to. Instead of helping us shed pounds, they increase our risk for weight gain and lead to metabolic syndrome, type 2 diabetes, and heart disease. Why?
Turns out, the answer may have been in our gut all along.
In a new study published this week in Nature, researchers at the Weizmann Institute of Science in Rehovot, Israel, have found that a steady diet of artificial sweeteners such as aspartame, sucralose, and saccharin seems to alter gut bacteria in a way that causes blood-sugar levels to rise. That’s the first domino in a chain reaction that can lead to glucose intolerance, weight gain, diabetes, and other related health problems. Not only does the study appear to shed light on the vexing question of why artificial sweeteners might be doing us more harm than good, but it’s part of the next big frontier in medical science: the trillions of bacteria and other minuscule organisms that call our bodies home.
For more info: takepart
                                         You make my day :-)

fredag 19. september 2014

Ja, jeg spiser kjøtt, men denne grusomme behandlingen av dyr er tortur og uhyrlig!!!

Min datter viste meg denne grusomme videoen som Paul McCartney kommenterer og som viser de horrible forholdene i slakteri hvor dyr regelrett blir torturert!!!
 Dette har han gjort for å hjelpe the People for the Ethical Treatment of Animals (Peta).

Hvis du TØR, klikker du på videoen og ser HELE filmen!!!
Dette er kvalmende sterke sener og totalt uverdige forhold for alle levende vesener!!!


Lidelsene til de stakkars dyrene er ubeskrivelige. Det helt utrolig for meg at noen kan synke så dypt å behandle dyr på en slik grusom måte!!!
Hvis det er noen slakteri i Norge som er i nærheten av å behandle dyr slik, håper jeg de vemmes og endrer sine rutiner øyeblikkelig!!!
Skulle selvfølgelig ønske alle slakteri i verden fikk gode rutiner på å behandle alle dyr med verdighet, men det kan jeg vel drømme om!!! Desverre!!!
Mine besteforeldre hadde gård med mange sauer og jeg er vant med slakting hjemme på gården fra jeg var barn. 
Alle dyr ble behandlet meget godt fra de var født til de fikk en verdig avslutning på livet :-) 
Altså - en helt naturlig livssyklus!
Av den grunn spiser jeg fortsatt norsk kjøtt og har tiltro til at norske bønder og slakterier behandler dyrene sine godt :-) 
Se: Mobilt Slakteri dyra slaktes hjemme på gården.
Positive tanker til deg fra